Stejně jako v minulém roce, i v tomto roce se partnerem Ceny a celého programu oslav Česko-rakouských kulturních oslav stala Česká národní banka. Jejich podpory si velmi vážíme a tímto bychom jim chtěli poděkovat nejen za zhostění se role hostitele letošního ročníku Cen za architekturu a památkovou péči Opera Pragensia, ale rovněž i za věnování hlavní Ceny Grand Prix Opera Pragensia ve formě bronzové miniatury sochy Světlonoše se lvem od sochaře Antonína Poppa. Světlonoš představuje pokrok a lev sílu, což jsou hodnoty, které jsou v dnešní nelehké době nezbytné.

Rádi bychom také vyjádřili naše poděkování České mincovně za věnování limitované edice stříbrných mincí Opera Pragensia pro laureáty. Tyto jedinečné mince jsou nejen krásným uměleckým dílem, ale také důstojným oceněním pro ty, kteří se zasloužili o zachování a rozvoj našeho architektonického dědictví.

Na závěr bychom chtěli poděkovat guvernérovi České národní banky, Ing. Aleši Michlovi, Ph.D., který nad celým projektem převzal záštitu. Jeho podpora a zájem o kulturní dědictví naší země jsou pro nás nesmírně cenné a inspirující.

Děkujeme všem, kteří se na projektu podílejí, a těšíme se na další úspěšné ročníky spolupráce.